Tuesday, 18 December 2012

Cerita bab kahwin

When somebody dont feel like getting married, what would u say to that person?

orang tu rase hidupnya lebih senang bujang & rasa tak layak nak bina baitulmuslim.

Dia tau dia xsepatutnya rasa begitu dan x sepatutnya membiarkan dirinya rasa dia tahu apa yang terbaik untuk dirinya berbanding ketentuan Allah.

Tapi yelah kan, hati x mampu berbohong.

Ha, amekaw!! Camano nak nasihatkan orang ni? Saya rase semua ni berpunca drp iman juga. Bila takut dengan masa depan dsb... Hmmm..

2 comments:

Anonymous said...

ada satu buku proumedia yg address issue ni. best, dan agak umum sesuai je utk orang umum.

penulis: shofwan albanna
tajuk:nikah, emang gue pikirin

cikgu ii said...

jazakumullahukhayr cik anonymous..
:) nasihatilah saya..hikhikhik...it is me laah..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails