Monday, 26 July 2010

islamist? what is that?

baru lepas geram baca satu blog entri lama daripada seorang yang dikenali dan juga menonton dokumentari tentang sky kingdom ayah pin itu...
isyy..benarlah bila dikata orang islam sendiri menjadi fitnah kepada Islam. ini dah kes teruk nih. kalau selalunya melihat muslim lebih rela hidup dengan cara hidup jahiliyah berbanding islam. lebih rela dilihat sebagai nakal dan jahat berbanding baik dan dicintai Allah (yang dirasakan tak cool langsung), saya boleh terima lagi. tapi melihat para cerdik pandai memberi komen ntahpape, saya rasa geram betul..

when they say "islamist", what the heck is islamist? there's no such thing as islamist lah! the only label that we should have is muslim. fullstop. and he said theres no harm with those villagers believing ayah pin? harmless? it is said in the Quran, when people started to abandon Allah, not practising their nature; which is Islam, then these kind of people will destroy the world..the whole world..!

and then this blogger list out all her worries of cannot do this and that.seems like she is afraid of islam. she should read the book : islam yang seharusnya difahami..
sangat sedihlah melihat orang sebegini..dan mereka menyebarkan ideologi mereka yang salah itu..apa nak jadi ni?

Tuesday, 6 July 2010

takkan surut, walau selangkah, takkan henti walau sejenak!

Kan melangkah kaki dengan pasti
Menerobos segala onak duri
Generasi baru yang telah dinanti
Tak takut dicaci, tak gentar mati

Bagai gelombang terus menerjang
Tuk tumbangkan segala kezaliman
Dengan tulus ikhlas untuk keadilan
Hingga pertiwi gapai sejahtera

Takkan surut walau selangkah
Takkan henti walau sejenak
Cita kami hidup mulia
Atau syahid mendapat syurga

Lagu : Gelombang Keadilan
Penyanyi : Shoutul Harakah

nota kaki : lagu feveret rentak march, tapi mampu buat airmata saya menitis. jangan salah faham, saya bukan ahli PKS indon mahupun PKR malaysia. saya hanya hamba Allah yang mahukan hidup mulia dgn Islam dan mati syahid dengan Islam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails