Monday, 6 April 2009

cerita handphone pulak..

Telefon bimbit saya dah tak berapa betul.
Dulu bateri cepat habis.
Dah tukar bateri dah.
Ok sekejap, tapi skrg jam dia dah tak berapa betul.
Nak charging pun susah. Problem je.
Hmm..dah banyak juga dulu spend on maintenance of this handphone.
Luaran dia tak kisah sangat, tak pernah tukar pun sejak pakai dulu. Dia punye nombor pun dah tak nampak dah..hehe..
Orang kata kena tukar baru. Mungkin juga sudah tiba masanya. Lagipun contact number saya asyik kene delete je nombor, sebab dah penuh..ramai kenalan gamaknye.. sayang jugak. It is my one and only handphone. Mula pakai hujung tahun 2004. My parents bought it for me. sangat-sangat menghargainya. Nokia 3100 rasenye lah modelnye. Sayang gak, tapi…kalau dah mengganggu urusan penting kacau jugak.
hmmm..nak cari handphone camane ye?

Ape yg pasti, spec yang sy cari adelah:
1. bukan hp Nokia (boikot)
2. boleh isi baaaanyaaak contact number (keperluan)
3. boleh send to many (keperluan)
4. battery long lasting (kalau tak pun takpela..)
5. can do loudspeaker mode (senang nak cakap ramai2)
6. tough built. Walaupun selalu jatuh maintain je..hehe..(penting utk sy yg ganas)
7. boleh dapat tak harga RM300 ke bawah?? Kalau lagi murah lagi bagus. I dont need music nor 3G. Cukup yg basic dulu. Bajet tak cukup maa..
8. kalau ade organiser, calender, lg bagus..hehe..banyak pulak mintak..

siapa boley bantu saya??? Suggestions..
ada yg suggest sony ericsson..huh
sy baru check web tadi..ade model K330, boleh masuk 1000contacts, ade 10MB memory, tapi taktau hargenye. Cam mahal je.
Yg nampak simple model J132, tapi dia tak bagitau pulak brape contact boleh masuk. Memory 4MB..
Suggestionss….
Tak kisahlah..spec yg paling penting adelah no 2, 3, 5, dan 6.

hehe…macam forum lowyatt laks. tapi forum kat situ penuh daa..malas nak letak..

4 comments:

Nurul Farhana said...

Saya cadangkan handphone Sony Ericsson, walkman series boleh?

kak aii said...

boley. tp bkn ke walkman series tu dia more for music lovers..??hehe..

cikgu ii said...

oredi bought phone.. surf the net for a few hours (days b4 goin out to lowyatt of course) + browsing through the phone shop for 10 minutes + making difficult decision which phone to buy within 10 minutes.. = the result, well bersyukur dengannya. walaupun ada kekurangan bbding yg dulu..tapi bolehlah..cuma belum menaip sms dan menghantar sms selaju biasa.. sony ericsson k220i..alhmdulillah, yg penting keje jalan.

nasa said...

alhamdulillah...moga urusan makin dimudahkan.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails