Tuesday, 10 March 2009

kenapa?

Eh, sudah pakai tudung labuh kamu sekarang..
Mahu jadi ustazah ke ape pakai macam ni?


Oh, saya teringin juga nak jadi ustazah. btw, saya akan mengajar seni..and the reason for me wearing this is just that i am just trying to be a better muslim..tu je..

Maksudnye yang pakai tudung labuh ni a better muslim???

Bukan begitu, saya pakai tudung labuh ni sebab nak please Allah. Allah adalah segalanya bagi saya. Trying to please Him and do everything because of Allah.
That is my ultimate target and purpose in life :)


Salah ke saya nak cuba jadi muslim yang lebih baik?

Tak salah, tapi awak nampak pelik…ekstrim!

Awak bercakap dari point of view yang lain. Pelik tak bermakna salah. Ekstrim tu neracanya sangat subjektif. Tak mengapa, yang penting adalah pandangan Allah.

Menarik juga kenyataan awak. Saya nak tengok sejauh mana awak boleh bertahan.

Tak apalah kalau awak tak yakin dengan saya. Cuma saya harap awak masih yakin dan percaya kepada Allah, percaya kepada kuasaNya, percaya yang Dia lah sumber hidup awak. Hanya Dialah yang Maha berkuasa. Dan hanya kepadaNyalah awak tunduk dan meminta. Bukan yang lain.

yelah, yelah..aku pun muslim gak!

alhamdulillah.. tapi, sampai bila awak hanya nak melihat? bila lagi nak buktikan? awak tahu ke berapa lama lagi masa yang awak ada?

3 comments:

nasa said...

huhu..best2..
4 me,tudung labuh x semestinya ustazah n ustazah x semestinya tudung labuh..
it's not d tudung that matters..but why u're wearing it is more important..
pandangan Allah melebihi pndangan manusia :)

moga kita sama2 istiqamah kak dan mnjadi 'ustazah' serba boleh.. :p

acik lagi said...

klakar kan bile orang suka mengukur kepanjangan?

mengukur kejarangan tak pule.

sHi said...

akak,best post ni. menusuk di qalbu. huu..pandangan Allah itu yg terbaik =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails